Αχαΐα: Νομοθεσία και διάβρωση τρώνε ακτές και περιουσίες

Αχαΐα: Νομοθεσία και διάβρωση τρώνε ακτές και περιουσίες

Την ανάγκη άμεσης αλλαγής της νομοθεσίας και προσαρμογής της στις σύγχρονες ανάγκες για την αντιμετώπιση του απειλητικού φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, επισημαίνει στην «Π» ο μηχανικός Χριστόφορος Καπόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Στην Αχαΐα, το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, αποτελεί απειλή για πολλές δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, όμως, παρά την ανάγκη επειγουσών παρεμβάσεων, η δημόσια διοίκηση φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα και κινείται σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς.
Στα Καμίνια, το φαινόμενο της διάβρωσης είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Εχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, κυρίως από ιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία, ωστόσο καθαρή λύση του προβλήματος δεν θα υπάρξει, αν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά, σημειώνει στην «Π» ο μηχανικός Καπόπουλος, που έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές μια μελέτη αντιδιαβρωτικού έργου.
Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ιδιώτης που έβλεπε την περιουσία του να χάνεται από τα κύματα της θάλασσας, λόγω του φαινομένου της διάβρωσης της ακτής.
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
Το οικόπεδο της Χ.Κ. (τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στη διάθεση της «Π»), απειλείται να χαθεί στην θάλασσα και ενώ η ίδια προσπαθεί εδώ και μήνες να πάρει άδεια έργου προστασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες που πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους, καθυστερούν χαρακτηριστικά.


Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΗΓΗ: http://pelop.gr/?page=article&DocID=451579

18/04/2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.